Omsorgsförvaltningen

Drivs du av att skapa engagemang och vilja att hjälpa andra? Vill du vara med och utveckla en vård och omsorg som ger det där extra, som ser människan och där samarbete med den enskilde, anhöriga och olika yrkesfunktioner står i fokus? Då ska du ta chansen och söka tjänsten som medicinskt ansvarig sjuksköterska hos oss.

Omsorgsförvaltningen är indelad i fyra verksamhetsområden- ordinärt boende, särskilt boende, funktionsnedsättning stöd och service samt resurs. I förvaltningen finns också myndighetsenheten, avdelningen för system och teknik, samt en avdelning för administration och utveckling.

Det här erbjuder vi dig!

Som MAS har du ett övergripande medicinskt ansvar för kvalitet och säkerhet inom kommunens hälso- och sjukvård. Du ansvarar för att brukarna får en säker och ändamålsenlig vård och behandling av god kvalitet. En annan viktig uppgift är att du ser till att lagar, författningar och andra regler för hälso-och sjukvård är kända och efterlevs och en viktig uppgift blir att utveckla och följa upp det systematiska kvalitetsarbetet.

Du fungerar som en råd och stödfunktion för verksamheten i omvårdnadsfrågor. För att säkra kvaliteten gör du regelbundna uppföljningar i verksamheten. Vidare ansvarar du för att utreda allvarliga händelser och i förekommande fall anmäla till lVO enligt Lex Maria. Du ansvarar för att upprätta årliga patientsäkerhetsberättelser. Du har även det övergripande ansvaret för att det finns säkra rutiner för journalföring och läkemedelshantering.

Som MAS deltar du i förvaltningens nyupprättade stab med ansvar för verksamhetsutveckling av vår hälso- och sjukvård. Du kommer här att ha ett nära samarbete med MAR, verksamhetsutvecklare HSL och forskare/avancerad specialistsjuksköterska.

Verksamhetscheferna i omsorgsförvaltningen har det övergripande ansvaret för verksamheterna och har ett nära samarbete med MAS. Tillsynsrollen är självständig och du rapporterar direkt till nämnd och berörda tillsynsmyndigheter.

Vem är du?

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med lämplig vidareutbildning. Du har erfarenhet av kvalitet- och utvecklingsarbete med flerårig erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård . Dina kunskaper är goda om gällande författningar. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är god och det krävs att du är en mycket god användare av digitala hjälpmedel.

Du ska dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy.  

Övrigt

Utdrag ur polisens belastningsregister, kontroll av egna uppgifter (442.3), ska uppvisas före anställning.

Det finns goda pendlingsmöjligheter till och från Hässleholm.

Körkort för klass B krävs.

Om oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/726
Kontakt
  • Eva Liljekvist Borg, tf. förvaltningschef, 0451-26 87 01
  • Kenneth Persson, verksamhetschef, 0451-26 70 09
  • Birgitta Ljungbeck, tf. MAS, 0451-26 88 21
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås genom kommunens växel, 0451-26 70 00
Publicerat 2020-12-15
Sista ansökningsdag 2021-01-10

Tillbaka till lediga jobb