Barn- och utbildningsförvaltningen, Jacobsskolan

 

Vad erbjuder vi dig?

Vill du vara med och göra skillnad och stötta våra elever i deras lärande och utveckling? Tycker du det är viktigt med förebyggande och hälsofrämjande insatser utifrån ett lösningsfokuserat och relationsskapande förhållningssätt? Då är du välkommen att ansöka den här tjänsten!

Jacobsskolan har 7 yrkesprogram och IM. Vi är en skola med stort elevfokus och arbetar för att stärka eleverna inför arbetslivet! Skolkuratorn är den psykosociala resursen i elevhälsan. Du har kunskap om samhällets stödfunktioner och agerar rådgivare för både elever, föräldrar och personal. I arbetet ingår även rådgivning och stöd genom att använda samtal som verktyg. Arbetet bygger både på hälsofrämjande och förebyggande insatser. Tillsammans med specialpedagog, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare och skolledning kommer du att ansvara för det förebyggande och främjande arbetet för 4 yrkesprogram. Du kommer även att tillsammans med alla professioner arbeta strategiskt för hela Jacobsskolan.

Du arbetar huvudsakligen gruppnivå för att ge så många elever som möjligt verktyg kopplade till psykisk och social hälsa. Samtal på individnivå ingår också i rollen.

Vem är du?

Vi söker dig som har en socionomexamen eller likvärdig utbildning från högskola. Du bör ha beprövad och dokumenterad erfarenhet av arbete med målgruppen ungdomar 16-19 år. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet från arbete inom gymnasieskola.

Vi söker dig som trivs och tycker om att arbeta i flerkulturella miljöer och som inspireras av nya kunskaper och erfarenheter. Då du kommer att ha ett antal kollegor inom elevhälsa och administration ser vi det som en självklarhet att du ser dina kollegor som en styrka och att ni samarbetar i delar som ni tillsammans prioriterar.

Du har lätt för att bygga, och upprätthålla goda relationer och får energi av att arbeta i den dagliga verksamheten. I din roll deltar du aktivt i verksamheten på grupp- och individnivå, samt samarbetar med skolledning, mentorer, lärare, vårdnadshavare samt myndigheter utanför skolan. Du är delaktig i det systematiska kvalitetsarbetet och för oss är det viktigt att du är självgående, ansvarstagande, social och utåtriktad.

Du ska vidare dela värderingar och förhållningssätt som beskrivs i vår medarbetar- och ledarpolicy, http://www.hassleholm.se/medarbetarpolicy.

Övrigt

Utdrag ur polisens belastningsregister ska uppvisas före anställning. Tjänsten tillsätts under förutsättning att arbetsgivaren fattar vederbörliga beslut.

Om oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hässleholm
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2024/48
Kontakt
  • Therese Lindecrantz, 0451-267276
Publicerat 2024-02-12
Sista ansökningsdag 2024-02-26

Tillbaka till lediga jobb